|
Større skriftlige opgaver Dansk-Historie-opgaven |
|
Skrivemetro > Større skriftlige opgaver > Dansk-historie-opgaven | Linjeoversigt - Index - Forside | |
Formalia omkring DHO-2012
Fra fredag d. 1. juni til fredag d. 8. juni (incl.) 2012 skal du skrive en opgave i et af fagene dansk og historie eller en tværfaglig opgave i både dansk og historie. Opgaven skal bl.a. bruges som en træning af de større skriftlige opgaver, som du senere vil komme til at skrive i det 3-årige forløb: Studieretningsopgave og AT-synopsis i 2g og Studieretningsprojekt og AT-synopsis i 3g.
Valg af fag Senest d. 14. maj skal du vælge og give din dansk- og/eller historielærer besked om, hvorvidt du vil skrive i dansk, historie eller begge fag. Blanketten kan du hente i dit skema for 14. maj i lectio eller på hjemmesiden under elev/1g vejledninger.
Valg af område og emne I samarbejde med dine lærere, som også er dine vejledere, skal du derefter vælge, hvilket fagligt område og hvilket emne/hvilken problemformulering du vil beskæftige dig med i opgaven. Dine lærere kan evt. definere et overordnet emne, som opgaven skal falde indenfor. Problemformuleringen skal lægge op til en besvarelse, der bevæger sig inden for flere taksonomiske niveauer, herunder en analytisk, en fortolkningsmæssig og en perspektiverende. Se oversigten over anvendte begreber og taksonomi på side 4. Senest mandag d.21. maj skal du aflevere en blanket med emne/problemformulering samt en foreløbig disposition og litteraturliste til din dansk- og/eller historielærer. Blanketten vil ligge til udskrift i dit skema i lectio. Hvis opgaven skrives i dansk, skal området have tilknytning til det faglige arbejde, men væsentlige dele af opgaven skal ligge uden for det stof, som tidligere er gennemgået i faget, ligesom du ikke må genanvende tidligere besvarede opgaver. I historie skal opgavens område have tilknytning til undervisningen. Eleven skal her kunne trække på en grundlæggende viden. Hvis opgaven skrives i både dansk og historie skal teorier og metoder fra begge fag indgå i opgaven.
Vejledning Dine lærere skal vejlede dig i afgræsning af dit emne, hjælpe dig med formulering af en problemformulering, og hvor og hvordan du bedst finder materiale til opgaven. Men det er dig selv, der har ansvaret for, at dine lærere er informeret om, hvor langt du er kommet i dine forberedelser. På den måde kan de også vejlede dig bedst. Vær i god tid med at søge materiale. Heri vil skolens studiecenter også være en god hjælp. I uge 21-22 vil du få vejledning i forbindelse med din problemformulering og du vil i forbindelse med et dansk- og/eller historiemodul få vejledning i, hvilke krav der stilles til dansk-/historieopgaven.
Opgaveugen Opgaven skal skrives fra d. 1. juni til og med d. 8. juni. Du får undervisningsfri i disse 4 dage til at skrive opgaven, men skolens ressourcer og studiecenter er tilgængelige i opgaveugen. I løbet af skriveugen skal du komme til en vejledningssamtale på typisk 15 min., som du er forpligtet til at møde op til.
Aflevering Opgaven skal afleveres fredag d. 8. juni kl.14. i kasserne foran adm.2. Du skal aflevere 1 eksemplar, hvis du skriver i et fag, og 2 eksemplarer, hvis du skriver i begge fag. Opgaven skal være afleveret, for at du kan rykkes op i 2g.
Sygdom Bliver du syg i løbet af ugen, skal du straks underrette skolen, som så vil tage stilling til, hvad der videre skal ske. Du skal under alle omstændigheder kunne dokumentere din sygdom. |