Skriv i fagene
NF
HF

Studiemetro  >  Skriv i fagene 

Linjeoversigt   -  Index   -   Forside

Præsentation af faget

Den naturvidenskabelige faggruppe (NF) er et C-fag og består af tre fag: biologi, kemi og geografi. Du vil blive undervist både særfagligt (i hvert af de tre fag) og fællesfagligt (i form af projekter undervejs i forløbet).

Faget afsluttes efter 1. hf med to mundtlige prøver: en flerfaglig prøve og en særfaglig prøve. Begge de mundtlige prøver er individuelle, og karakteren i hver af dem vægter med 0.75 på det endelige eksamensbevis.

 

 

Det afsluttende skriftlige produkt (ASP) og den flerfaglige mundtlige prøve

For at kunne gå til den fællesfaglige eksamen, skal du have udarbejdet et afsluttende skriftligt produkt (ASP). Det afsluttende skriftlige produkt tager udgangspunkt i et af de fællesfaglige emner, du har været igennem i undervisningen, og du skal arbejde med en fællesfaglig opgave, som dine lærere formulerer. Hvis de laver mere end en, må du selv vælge hvilken af dem du vil lave. Uanset hvilken en du vælger, skal du besvare den både med fagene kemi, geografi og biologi.

Til den flerfaglige mundtlige prøve skal du holde oplæg ud fra dit afsluttende skriftlige produkt. Derfor er en god ide at være omhyggelig og grundig i arbejdet med denne opgave.

 

Du kan finde mere info om ASP og den flerfaglige prøve hér:

dok/NF/NF-Om-ASP-og-intern.pdf

 

 

Den særfaglige mundtlige prøve

Alle elever skal til en særfaglig eksamen i eet af de tre fag (kemi, biologi eller geografi). Det er undervisningsministeriet der udtrækker hvem der skal op i hvad, og det er ikke sikkert at hele dit hold skal op i samme fag. Du kan ikke komme op i et fag, som du skal have i 2.hf. Hvilket fag du skal op i, vil blive offentliggjort i slutningen af maj, når resten af din prøveplan bliver offentliggjort.

 

Du kan finde mere info om den særfaglige mundtlige prøve hér: [indsæt link til side med teksten "under udarbejdelse". Når dokumentet er færdigt sender jeg det naturligvis til dig!]

 

 

Nyttige links

http://Videnskab.dk

Det økologiske råds hjemmeside (mange gratis pdf om f.eks. bæredygtighed): https://www.ecocouncil.dk/

Naturvidenskabeligt e-magasin: http://aktuelnaturvidenskab.dk/

Viden om landskaber og geologi http://geocenter.dk/publikationer/geoviden/

Danmarks Naturfredningsforening. MANGE gode artikler om naturen og mennesket, samt miljiøpolitik:HYPERLINK "http://www.dn.dk/om-os/publikationer/"http://www.dn.dk/om-os/publikationer/__

 


 

 

Besøgstæller